Kramp in tenen

Kramp in de tenen

Kramp in tenen, iedereen heeft er wel eens last van. Heel onaangenaam en pijnlijk, maar soms ook wel lachwekkend als men ziet hoe de tenen door de spierspasmen in een bepaalde positie gedrukt worden. De oorzaak van kramp in tenen ligt vaak in het afknellen van bloedvaten voor geruime tijd. Denk aan hoge hakken of een verkeerde warming-up bij het sporten.

Kleine trucjes om kramp in tenen te voorkomen

Ter voorkoming van kramp in tenen trekt u uw schoenen uit en beweegt u uw tenen een paar maal per dag gedurende 5 minuten van boven naar beneden. Drink regelmatig mineraalwater, dat is rijk aan magnesium, stikstof en calcium.
Eet vezelrijke producten en veel groene bladgroenten. Deze bevatten ook genoemde mineralen en die bevorderen de bloeddoorstroming waardoor uw spieren en botten versterkt worden en gezond blijven.

Onverhoopt toch kramp in tenen

Ontspan uzelf, haal paar keer diep adem, daardoor zorgt voor een beetje extra zuurstof in uw bloed. Beweeg de tenen van de voet langzaam op en neer en masseer ze zachtjes, zodat de bloeddoorstroming bevorderd wordt. Gaat de kramp nog niet over, verwarm dan uw voeten tegen een radiator of wikkel er een warme handdoek omheen.